Simone van Trier

Doorluisteren

Met regelmaat kom ik ze in mijn werk tegen; sprekers die overtuigend én prettig hun boodschap overbrengen op hun publiek. Van die sprekers wordt gezegd dat ze ‘de gave van het woord’ hebben.

Dat is ook zo maar onderschat niet hoe hard deze sprekers werken. Want een goed verhaal houden gaat niet vanzelf. De opbouw moet kloppen, de argumenten helder, de toon passend. En dat bedenk en oefen je allemaal vooraf. Deze sprekers zijn een plezier voor hun publiek, ze nemen je mee en ze maken het je makkelijk om het gesprokene te verstaan.

Maar nog vaker maak ik de spreker mee die iets extra’s van het publiek verlangt. Naar deze sprekers moet je doorluisteren. Ofwel een extra inspanning leveren om te doorgronden wat ze nu precies bedoelen.  Maar die moeite doet niet iedereen.

Het publiek moet je wel heel gunstig gestemd zijn om te luisteren naar een slecht opgebouwd verhaal, rommelige argumenten of een niet passende toon. In mijn vak kan ik tijdens een bijeenkomst deze sprekers ondersteunen maar liever nog coach ik ze bij de voorbereiding. Want echt, een groter cliché is niet denkbaar maar de voorbereiding is het hal………..

Simone van Trier Presentaties 
Dat spreekt.
St. Hubertuslaan 43, 6212 BH Maastricht
T +31 (0)43 325 93 77
M+31 (06) 53 28 20 93
vantrier@datspreekt.nl

twitter_40pxlinkedin_40pxyoutube_40px